MALZEMELER:
250 gram orta yağlı kıyma
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
3-4 dilim ekmek
3 yemek kaşığı Sopho Çedar Peynir Sosu
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle kıymayı derin bir kaseye alınız. Tuz ve karabiberi kıymanın üzerine ilave ederek yoğurunuz. Hazırladığınız kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şekillendiriniz. Ardından buzdolabında 2 saat dinlendiriniz.
Ocağa bir ızgara tava alıp iyice ısıtınız. Ardından 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını ekleyiniz. Tavaya köfteleri birbirine değmeyecek şekilde ekleyiniz. Çevirerek, kızarana dek pişiriniz. Kızaran köfteleri ayrı bir tabağa alınız.
Köftelerin sayısı kadar ekmek dilimleyiniz ve köfteleri kızarttığınız tavaya ekmek dilimlerini ekleyerek çevirerek kızartınız. Kızaran ekmekleri ayrı bir tabağa alınız.
Ocağa bir sos tavası alınız ve 3 yemek kaşığı Sopho Çedar Peynir Sosu ekleyip karıştırarak ısıtınız.
Servis tabağınıza önce ekmekleri ve ekmeklerin üzerine köfteleri ekleyiniz. Ardından ısıttığınız Çedar sosu köftelerin üzerine gezdirerek dökünüz. Afiyet olsun.