Malzemeler:
300 Gram tavuk göğsü
2 Yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı Sopho Sriracha Sos
3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 (silme) tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
6 diş sarımsak
Hazırlanışı:
Tavuk göğsünü orta boy küpler halinde doğrayınız. Sarımsakları soyup bütün halde bırakınız.
Derin bir kase içerisine; süzme yoğurt, Sopho Sriracha sos, 1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı, tuz, kimyon, toz kırmızı biberi ekleyiniz ve harcı çırparak karıştırınız. Harcın içerisine tavuk ve sarımsakları ekleyip iyice karıştırınız. Harca bulanmış tavuklarınızı buzdolabında 2 saat kadar dinlendiriniz.
Tahta çöpşişlerinizi 2 saat kadar suda bekletiniz.
Bir çöpşişe önce bir sarımsak arkasından 5 parça tavuk ve tekrar sarımsak olacak şekilde tüm malzemeler bitene kadar devam ediniz.
Ocağa bir tava alınız ve ısıtınız. Tava ısınınca 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağını ekleyiniz. Hazırladığınız çöpşişleri tavaya birbirine değmeyecek şekilde diziniz ve çevirerek 10-12 dakika hafif kızarana dek pişiriniz. Pişince tavukları servis tabağına alıp, bir fırça yardımı ile üzerine sriracha sos sürünüz. Sıcak servis ediniz. Afiyet olsun.