Malzemeler:
250 gr tavuk göğsü
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı Sopho Sriracha Sos
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
3 yemek kaşığı galeta unu
2 su bardağı Ayçiçek yağı
Hazırlanışı:
250 gr tavuk göğsünü parmak uzunluğunda ve orta kalınlıkta doğrayınız. Ardından 1 diş sarımsağı ince kıyınız.
Derin bir kase alınız, İçine; Doğradığınız tavukları, sarımsak, bal, tuz, Sopho Sriracha Sos, kimyon, kırmızı toz biberi ekleyiniz. Sos ve tavuklar iyice karışana kadar harmanlayınız. Soslanmış tavukları buzdolabına kaldırınız ve 2 saat kadar dinlendiriniz.
Dinlenen tavukları buzdolabından çıkararak her bir parçayı iyice galeta ununa bulayınız. Derin bir tavada Ayçiçek yağını ısıtınız. Isınan yağa tavukları birbirine değmeyecek şekilde bırakınız. Çevirerek kızarana dek pişiriniz. Tavukları servis tabağına aldıktan sonra bir fırça yardımı ile Sopho Sriracha Sosu tavukların üzerine sürerek daha net bir lezzet ve parlak bir görüntü oluşturabilirsiniz. Afiyet olsun.